TY - JOUR ID - 25834 TI - بررسی خاصیت ضد باکتریایی نانوذره های نقره در پلی استایرن های انبساطی دیرسوز و استاندارد JO - نشریه شیمی و مهندسی شیمی ایران JA - NSMSI LA - fa SN - 1022-7768 AU - کوکبی, یونس AU - امانی, حسین AU - کریمی نژاد, حسن AD - بابل، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، دانشکده مهندسی شیمی، گروه بیوتکنولوژی AD - بابل، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، دانشکده علوم پایه، گروه فیزیک Y1 - 2017 PY - 2017 VL - 35 IS - 4 SP - 161 EP - 174 KW - پلی استایرن انبساطی KW - نانوذره های نقره KW - نانوکامپوزیت KW - خاصیت ضد باکتریایی KW - اشرشیاکولی KW - استافیلوکوکوس ارئوس DO - N2 - در این پژوهش، ویژگی­های ضد باکتریایی نانوکامپوزیت­ های نقره ـ پلی استایرن انبساطی دیرسوز و استاندارد بررسی شد.  برای ساخت نانوکامپوزیت­ های نقره ـ پلی استایرن از روش حل کردن پلیمر در حلال و اختلاط پلیمر و نانوذره ­ها استفاده شد. در این روش برای  هر دو نمونه  نانوکامپوزیت پلیمری، محلول­ های ژله ای زرد رنگ شامل نانوذره­ های نقره در پلی استایرن با غلظت­های 5/12، 25 و 5/37 میکروگرم بر سانتی متر مکعب ساخته شد. تصویرهای میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) و الگوی پراش اشعه ایکس (XRD ) نشان دادند که  اندازه نانوذره­ های نقره به­کار رفته حدود nm 20 می ­باشد. همچنین برای بررسی چگونگی توزیع نانوذره­ های نقره،ریخت­ شناسی سطح مقطع نمونه­ های نانوکامپوزیت نقره ـ پلی استایرن به وسیله تصویرهای  SEM مورد مطالعهقرار گرفتند. در ادامه خاصیت ضد باکتریایی این ورق­ های نانوکامپوزیت پلیمری بر باکتری­های Escherichia coli ATCC 25922  و Staphlycoccus aureus ATCC 6538  به روش انتشار دیسک اصلاح شده بررسی شدمقایسه نتیجه­ ها نشان داد که نانوکامپوزیت تهیه شده از پلی­استایرن انبساطیدیرسوز روی هر دو نوع سویه باکتری خاصیت ضد باکتریایی ندارد درحالی که در نمونه پلی استایرن انبساطی استاندارد فقط در سویه Staphylococcus aureus ATCC 6538  خاصیت ضد باکتریایی وابسته به غلظت نانوذره ­های نقره دیده شد. نتیجه ­های این پژوهش برپایه نقش غلظت نانوذره­ های نقره، ناخالصی­ های نمونه­ های پلی استایرن و ویژگی ­های ساختاری میکروارگانیسم­ها توجیه شد. این پژوهش می ­تواند به عنوان پایه ­ای برای پژوهش ­های آینده پیرامون نانوکامپوزیت­ های پلی استایرن ضدباکتریایی با کاربردهای گستردگی صنعتی و بهداشتی مورد توجه قرار گیرد. UR - https://www.nsmsi.ir/article_25834.html L1 - https://www.nsmsi.ir/article_25834_88e0da36b87bd10113598a50418378da.pdf ER -