1
گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره)، قزوین، ایران
2
گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین، ایران
چکیده
در این پژوهش رفتار فشار- حجم و برخی از ویژگی های ترموفیزیکی مرتبه دوم مانند ظرفیت گرمایی و سرعت صوت خانوادهای از مایع های یونی با پایه ایمیدازولیوم با استفاده از معادله های حالت SAFT محاسبه شد و اثر طول زنجیرآلکیلی و نوع آنیون بر روی این ویژگی ها مورد ارزیابی قرار گرفت. دو نسخه از معادله حالت SAFTبرای محاسبه ویژگی های ترموفیزیکی مایع های یونی مورد استفاده قرار گرفت، یکی PC-SAFT و دیگری نسخه Heterosegmented SAFTکه هر دو نسخه توانایی خوبی در پیش بینی انرژی آزاد هلمهولتز و ویژگی های ترموفیزیکی مرتبه اول مانند رفتار فشار ـ حجم از خود نشان دادند،طوری که میزان انحراف داده های محاسباتی به دست آمده از این معادله های حالت نسبت به داده های تجربی بین 5/0 تا 5 درصد می باشد. اما در پیش بینی ویژگی های مرتبه دوم مانند ظرفیت گرمایی در حجم ثابت، ظرفیت گرمایی در فشار ثابت و سرعت صوت در مقایسه با داده های تجربی عملکرد دقیق و مناسبی ندارند و به جز در موارد اندکی میزان خطا در مقایسه با دادههای تجربی موجود بین 10 تا 60 درصد است. همچنین، این معادله ها روند تغییر در ویژگیهای ترموفیزیکی مرتبه دوم بر اثر تغییر طول زنجیر آلکیلی یا نوع آنیون را به خوبی نشان نمی دهند.
درگاهی, مریم, & موسوی, سیده لیلا. (1396). بررسی اثر طول زنجیر آلکیلی و نوع آنیون بر روی ویژگی های ترموفیزیکی مایع های یونی با استفاده از دو نسخه از معادله های حالت SAFT. نشریه شیمی و مهندسی شیمی ایران, 36(3), 151-164.
MLA
مریم درگاهی; سیده لیلا موسوی. "بررسی اثر طول زنجیر آلکیلی و نوع آنیون بر روی ویژگی های ترموفیزیکی مایع های یونی با استفاده از دو نسخه از معادله های حالت SAFT". نشریه شیمی و مهندسی شیمی ایران, 36, 3, 1396, 151-164.
HARVARD
درگاهی, مریم, موسوی, سیده لیلا. (1396). 'بررسی اثر طول زنجیر آلکیلی و نوع آنیون بر روی ویژگی های ترموفیزیکی مایع های یونی با استفاده از دو نسخه از معادله های حالت SAFT', نشریه شیمی و مهندسی شیمی ایران, 36(3), pp. 151-164.
VANCOUVER
درگاهی, مریم, موسوی, سیده لیلا. بررسی اثر طول زنجیر آلکیلی و نوع آنیون بر روی ویژگی های ترموفیزیکی مایع های یونی با استفاده از دو نسخه از معادله های حالت SAFT. نشریه شیمی و مهندسی شیمی ایران, 1396; 36(3): 151-164.