1
انستیتو مهندسی نفت، دانشکده مهندسی شیمی، پردیس دانشکدههای فنی، دانشگاه تهران، تهران
2
انستیتو مهندسی نفت، دانشکده مهندسی شیمی، پردیس دانشکده های فنی، دانشگاه تهران، تهران
چکیده
در این پژوهش انحلال پذیری کربن دی اکسید در محلول های آبی اتانول آمین %10 وزنی و دی آمینو پروپان % 5 وزنی و اتانول آمین %5/12 وزنی و دی آمینو پروپان %5/2 وزنیدر دماهای 15/313، 15/323، 15/333 کلوین و بازه ی فشار تعادلی13 تا 215 کیلوپاسکال با استفاده از روش کاهش فشار اندازه گیری شد. غلظت کلی محلول آبی در مقدار 15 درصد وزنی ثابت نگه داشته شد. نتیجه ها نشان می دهد که کاهش دما در فشار ثابت و همچنین افزایش فشار در دمای ثابت باعث افزایش انحلال پذیری کربن دی اکسید می شود. همچنین افزیش میزان افزودنی دی آمینو پروپان در محلول موجب افزایش انحلال پذیری کربن دی اکسید در محلول آبی می شود با استفاده از معادله گیبس ـ هلمهولتز گرمای واکنش این دو محلول آبی تخمین زده شدند. نتیجه های به دست آمده نشان می دهد با افزایش غلظت افزودنی دی آمین وپروپان گرمای واکنش کاهش می یابد
خدادادی, محمد جواد, ریاحی, سیاوش, & عباسی, مژگان. (1397). اندازه گیری آزمایشگاهی میزان انحلالپ ذیری و تخمین گرمای واکنش کربن دی اکسید در محلول آبی منواتانول آمین و دی آمینو پروپان. نشریه شیمی و مهندسی شیمی ایران, 37(4), 135-143.
MLA
محمد جواد خدادادی; سیاوش ریاحی; مژگان عباسی. "اندازه گیری آزمایشگاهی میزان انحلالپ ذیری و تخمین گرمای واکنش کربن دی اکسید در محلول آبی منواتانول آمین و دی آمینو پروپان". نشریه شیمی و مهندسی شیمی ایران, 37, 4, 1397, 135-143.
HARVARD
خدادادی, محمد جواد, ریاحی, سیاوش, عباسی, مژگان. (1397). 'اندازه گیری آزمایشگاهی میزان انحلالپ ذیری و تخمین گرمای واکنش کربن دی اکسید در محلول آبی منواتانول آمین و دی آمینو پروپان', نشریه شیمی و مهندسی شیمی ایران, 37(4), pp. 135-143.
VANCOUVER
خدادادی, محمد جواد, ریاحی, سیاوش, عباسی, مژگان. اندازه گیری آزمایشگاهی میزان انحلالپ ذیری و تخمین گرمای واکنش کربن دی اکسید در محلول آبی منواتانول آمین و دی آمینو پروپان. نشریه شیمی و مهندسی شیمی ایران, 1397; 37(4): 135-143.