• صفحه اصلی
  • مرور
    • شماره جاری
    • بر اساس شماره‌های نشریه
    • بر اساس نویسندگان
    • بر اساس موضوعات
    • نمایه نویسندگان
    • نمایه کلیدواژه ها
  • اطلاعات نشریه
    • درباره نشریه
    • اهداف و چشم انداز
    • اعضای هیات تحریریه
    • اصول اخلاقی انتشار مقاله
    • بانک ها و نمایه نامه ها
    • پیوندهای مفید
    • پرسش‌های متداول
    • فرایند پذیرش مقالات
    • اخبار و اعلانات
  • راهنمای نویسندگان
  • ارسال مقاله
  • داوران
  • تماس با ما
 
  • ورود به سامانه ▼
    • ورود به سامانه
    • ثبت نام در سامانه
  • English
صفحه اصلی فهرست مقالات مشخصات مقاله
  • ذخیره رکوردها
  • |
  • نسخه قابل چاپ
  • |
  • توصیه به دوستان
  • |
  • ارجاع به این مقاله ارجاع به مقاله
    RIS EndNote BibTeX APA MLA Harvard Vancouver
  • |
  • اشتراک گذاری اشتراک گذاری
    CiteULike Mendeley Facebook Google LinkedIn Twitter
نشریه شیمی و مهندسی شیمی ایران
arrow مقالات آماده انتشار
arrow شماره جاری
شماره‌های پیشین نشریه
دوره دوره 37 (1397)
دوره دوره 36 (1396)
دوره دوره 35 (1395)
دوره دوره 34 (1394)
دوره دوره 33 (1393)
دوره دوره 32 (1392)
دوره دوره 31 (1391)
دوره دوره 30 (1390)
شماره شماره 4
شماره شماره 3
شماره شماره 2
شماره شماره 1
کشاورز مروجی, مصطفی, قادری, عماد. (1390). بررسی تجربی فرایند گرمادهی اُهمی در سامانه های دو فازی بیوجامد ـ مایع. نشریه شیمی و مهندسی شیمی ایران, 30(4), 121-132.
مصطفی کشاورز مروجی; عماد قادری. "بررسی تجربی فرایند گرمادهی اُهمی در سامانه های دو فازی بیوجامد ـ مایع". نشریه شیمی و مهندسی شیمی ایران, 30, 4, 1390, 121-132.
کشاورز مروجی, مصطفی, قادری, عماد. (1390). 'بررسی تجربی فرایند گرمادهی اُهمی در سامانه های دو فازی بیوجامد ـ مایع', نشریه شیمی و مهندسی شیمی ایران, 30(4), pp. 121-132.
کشاورز مروجی, مصطفی, قادری, عماد. بررسی تجربی فرایند گرمادهی اُهمی در سامانه های دو فازی بیوجامد ـ مایع. نشریه شیمی و مهندسی شیمی ایران, 1390; 30(4): 121-132.

بررسی تجربی فرایند گرمادهی اُهمی در سامانه های دو فازی بیوجامد ـ مایع

مقاله 11، دوره 30، شماره 4 - شماره پیاپی 63، زمستان 1390، صفحه 121-132  XML اصل مقاله (416.01 K)
نوع مقاله: علمی-پژوهشی
نویسندگان
مصطفی کشاورز مروجی email ؛ عماد قادری
اراک، دانشگاه اراک، دانشکده فنی و مهندسی، گروه مهندسی شیمی
چکیده
گرمادهی اُهمی به ‌عنوان روشی نوین در سامانه ‌های گرمادهی در صنایع زیستی، غذایی و دارویی به‌ ویژه  در صنایع استرلیزه کردن مواد غذایی معرفی شده است. در این پژوهش، گرمادهی اُهمی و اثر پارامترهای عملیاتی به‌صورت تجربی بررسی و مورد بحث قرار گرفته ‌اند. برای بررسی رفتار گرما‌دهی اُهمی، از محلول‌های هیدروکلوئیدی در سلول اُهمی طی چندین مرحله استفاده شده است. ابتدا هدایت الکتریکی محلول‌های هیدروکلوئیدی در غلظت‌های 4، 5/5، 33/6% بررسی شده و مشخص شده است که افزایش دما سبب بیشتر شدن هدایت الکتریکی محلول به‌طور خطی با دما می‌ شود. با افزایش غلظت ذرات جامد پراکنده در محلول، هدایت الکتریکی با افزایش دما زیاد می‌ شود. سپس به محلول، سدیم کلرید (25/0-1%) اضافه شد تا تأثیر افزایش نمک بر هدایت الکتریکی بررسی شود. مشخص شد که افزایش نمک در سامانه، افزایش قابل ملاحظه ‌ای بر هدایت الکتریکی می‌ شود.برای بررسی اثر افزایش محتوای الکترولیتی بر پروفیل‌های دما ـ زمان و نرخ‌های گرما‌دهی به محلول، به غیر از سدیم کلرید ، سیتریک اسید نیز افزوده شده است. افزایش نمک به محلول تأثیر بالقوه ‌ای بر پروفیل‌های دما ـ زمان دارد، به ‌طوری که در محلول 3/3%، همراه با 1% نمک، تنها 253 ثانیه طول کشید تا به دمای 70 درجه سانتی گراد برسد و کوتاه‌ ترین زمان را برای افزایش دما از 20 تا 80 درجه سانتی گراد و بالاترین هدایت الکتریکی را ثبت کرد. تأثیر محتوای الکترولیتی (اسیدی) بر پروفیل ‌های دما ـ زمان نسبت به نمک بسیار ناچیز دیده شد. با اندازه ‌گیری دمای محلول توسط ترموکوپل‌ها در تمامی نقاط درون سلول، یکنواختی گرمادهی برای تمامی محلول‌ها بررسی شد. از نتیجه آزمایش ‌های انجام گرفته، مشخص شد که نرخ‌های گرمادهی اُهمی به توزیع میدان الکتریکی وابسته بوده و یکنواختی گرمادهی به غلظت جریان و شکل هندسی سامانه بستگی دارد.
کلیدواژه‌ها
گرمادهی اُهمی؛ محلول هیدروکلوئیدی؛ گرادیان ولتاژ؛ تراکم جریان الکتریکی؛ شکل هندسی
موضوعات
انرژی، انتقال حرارت
مراجع

[1] Assiry A.M., Sastry S., Samaranayake C.P., Influence of Temperature, Electrical Conductivity, Power and pH on Ascorbic Acid Degradation Kinetics During Ohmic Heating Using Stainless Steel Electrodes, Bioelectrochemistry, 68(1), p. 7 (2006).

[2] Palaniappan S., Sastry S., Electrical Conductivities of Selected Solid Foods During Ohmic Heating, J. Food Proc. Eng., 14, p. 221 (1991).

[3] Marra F., Zell M., Lyng J.G., Morgan D.J., Cronin D.A., Analysis of Heat Transfer During Ohmic Processing of a Solid Food, J. Food Eng., 91(1), p. 56 (2009).

[4] Praporscic I., Lebovka N.I., Ghnimi S., Vorobiev E., Ohmically Heated, Enhanced Expression of Juice from Apple and Potato Tissues, Biosystems Eng., 93(2), p. 199 (2006).

[5] De Alwis A., Halden K., Fryer P.J., Shape and Conductivity Effects in the Ohmic Heating of Foods, Chem. Eng. Res., 67, p. 1547 (1989).

[6] Fryer P.J., DeAlwis A., Koury E., Stapley A.G.F., Zhang L., Ohmic Processing of Solid-Liquid Mixtures: Heat Generation and Convection Effects, J. Food Eng., 18, p. 101 (1993).

[7] Palaniappan S., Sastry S., Electrical Conductivities of Selected Solid Foods During Ohmic Heating, Journal of Food Process Engineering, 14, p. 221 (1991).

[8] Sastry S.K., "Ohmic Heating In Minimal Processing of Foods and Process Optimization", (R.R. Singh and F.A.R. Oliveira, eds.), pp. 17-33, CRC, London (1994).

[9] Sastry S.K., Salengke S., Ohmic Heating of Solid-Liquid Mixtures: A Comparison of Mathematical Models under Worst-Case heating Conditions, J. Food Proc. Eng., 21, p. 441 (1998).

[10] Moraveji M.K., Ghaderi E., Davarnejad R., Simulation of the Transport Phenomena During Food Drying with Ohmic Heating in a Static System, Int. J. Food Eng., 6(5), p. 1 (2010).

[11] Moraveji M.K., Ghaderi E., Davarnejad R., Effective Parameters Consideration in Ohmic Heating Process in Two Phase Static System of Bio-Particle-Liquid, Int. J. Food Eng., 7(1), p. 1 (2011).

[12] کشاورز مروجی، م.؛ قادری، ع.؛ مروتی پسند، م.؛ وثوقی، م.؛ بررسی نتایج تئوری و تجربی حرارت­دهی اُهمی در سیستم­های دو فازی بیو جامد ـ مایع، مجله مهندسی شیمی ایران، 53، صفحه 19 (1389).

[13] Tulsiyan P., Sarang S., Sastry S. K., Electrical Conductivity of Multi-Component Systems During Ohmic Heating, Int. J. Food Prop., 11, p. 1 (2008).

[14] Marcotte M., Evaluation of rheological Properties of Selected Salt Enriched Food Hydrocolloids, J. Food Eng., 48, p. 157-167 (2001).

[15] Kim S.H., Kim G.T., Park J.Y. Cho M.G., Han B.H., A Study on the Ohmic Heating of Viscous Food, Foods and Biotech., 5(4), p. 274 (1996).

[16] Fryer P.J., DeAlwis A., Koury E., Stapley A.G.F., Zhang L., Ohmic Processing of Solid-Liquid Mixtures: Heat Generation and Convection Effects, J. Food Eng., 18, p. 101 (1993).

[17] De Alwis A., Fryer P.J., A Finite Element Analysis of Heat Generation and Transfer During Ohmic Heating of Food, Chem. Eng. Sci., 45 (6), p. 1547 (1992).

[18] Stirling R., Ohmic Heating-A New Process for the Food Industry, Power Eng. J., 1(6), p. 365 (1987).

آمار
تعداد مشاهده مقاله: 1,757
تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 492
صفحه اصلی | واژه نامه اختصاصی | اخبار و اعلانات | اهداف و چشم انداز | نقشه سایت
ابتدای صفحه ابتدای صفحه

Get a counter.

Journal Management System. Designed by sinaweb.