@article { author = {Najafi, Bahman}, title = {Kinetics of Transesterification of Waste Cooking Oil}, journal = {Nashrieh Shimi va Mohandesi Shimi Iran}, volume = {30}, number = {2}, pages = {25-33}, year = {2011}, publisher = {Iranian Institute of Research and Development in Chemical Industries (IRDCI)-ACECR}, issn = {1022-7768}, eissn = {}, doi = {}, abstract = {In this paper, transesterification of Waste Cooking Oil (WCO) with ethanol was investigated. Three stepwise and reversible reactions are believed to occur (conversion of triglycerides, diglycerides and monoglycerides). The effect of variations in mixing intensity (300 and 600rpm) and temperature (50, 60 and 70°C) on the rate of reaction were studied while the molar ratio of alcohol to triglycerol (6:1) and the concentration of catalyst (0.20 wt% based on WCO) were held constant. appeared up to 30 min of reaction time. The variations in mixing intensity appear to effect the reaction parallel to the variations in temperature. The experimental data appear to be a good fit into a first order kinetic mechanism. The reaction rate constants and the activa­tion energies were determined for all the forward and reverse reactions.}, keywords = {Alternative fuel,Biodiesel,Kinetics,Transesterification process}, title_fa = {مدل‌سازی سینتیک شیمیایی تولید سوخت بیودیزل از روغن پسماند رستوران}, abstract_fa = {مکانیسم سینتیک تولید سوخت بیودیزل از روغن پسماند رستوران با پایه روغن آفتابگردان، به‌طور قابل ملاحظه‌ای به ترکیب‌های موجود در آن بستگی دارد. در این پژوهش واکنش ترانس‌استریفیکاسیون روغن پسماند به دست آمده از پخت و پز (WCO) با اتانول مورد بررسی قرار گرفت. واکنش در سه مرحله و به‌صورت برگشت‌پذیر اتفاق می‌افتد (تشکیل دی‌گلیسرید از تری‌گلیسیرید، مونو‌گلیسرید از دی‌گلیسیرید و گلیسرول و بیودیزل از مونو‌گلیسرید). تأثیر سرعت‌های مختلف دستگاه همزن (300 و 600 دور بر دقیقه) و دما (70، 60 و50 درجة سانتیگراد) بر روی نرخ انجام واکنش مطالعه شد در حالی که نسبت مولی الکل اتانول به روغن 6 به 1 و نسبت وزنی پتاسیمهیدروکسید در روغن به تقریب برابر 2/0 درصد وزن روغن پسماند و زمان واکنش 30 دقیقه بود. تأثیر شدت به‌هم‌زدن مخلوط همانند دمای انجام واکنش بود. نتیجه‌ ها نشان داد که داده‌های تجربی تطابق خوبی با مکانیسم سینتیکی مرتبه اول دارد، پس نرخ  انجام واکنش‌ها بر اساس داده‌های تجربی به ‌صورت یک رابطه آرنیوس کلاسیک و انرژی فعال‌سازی واکنش‌های تعادلی (واکنش رفت و برگشت)  محاسبه شد.}, keywords_fa = {سوخت‌های جایگزین,بیودیزل,سینتیک,فرایند ترانس ‌استریفیکاسیون}, url = {https://www.nsmsi.ir/article_7516.html}, eprint = {https://www.nsmsi.ir/article_7516_aa5c2458806c6d0f0cfd6d217db4405e.pdf} }