%0 Journal Article %T بررسی اثر طول زنجیر آلکیلی و نوع آنیون بر روی ویژگی های ترموفیزیکی مایع های یونی با استفاده از دو نسخه از معادله های حالت SAFT %J نشریه شیمی و مهندسی شیمی ایران %I جهاد دانشگاهی-پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی ایران %Z 1022-7768 %A درگاهی, مریم %A موسوی, سیده لیلا %D 2017 %\ 10/23/2017 %V 36 %N 3 %P 151-164 %! بررسی اثر طول زنجیر آلکیلی و نوع آنیون بر روی ویژگی های ترموفیزیکی مایع های یونی با استفاده از دو نسخه از معادله های حالت SAFT %K مایعات یونی %K خواص ترموفیزیکی %K معادله حالت %K PC-SAFT %K Heterosegmented SAFT %R %X در این پژوهش رفتار فشار- حجم و برخی از ویژگی­ های ترموفیزیکی مرتبه دوم مانند ظرفیت گرمایی و سرعت صوت خانوادهای از مایع­ های یونی با پایه ایمیدازولیوم با استفاده از معادله­ های حالت SAFT  محاسبه شد و اثر طول زنجیرآلکیلی و نوع آنیون بر روی این ویژگی­ ها مورد ارزیابی قرار گرفت. دو نسخه از معادله حالت SAFTبرای محاسبه ویژگی­ های ترموفیزیکی مایع­ های یونی مورد استفاده قرار گرفت، یکی PC-SAFT و دیگری نسخه Heterosegmented SAFT که هر دو نسخه توانایی خوبی در پیش بینی انرژی آزاد هلمهولتز و ویژگی­ های ترموفیزیکی مرتبه اول مانند رفتار فشار ـ حجم از خود نشان دادند،طوری ­که میزان انحراف داده­ های محاسباتی به دست آمده از این معادله­ های حالت نسبت به داده های تجربی بین 5/0 تا 5 درصد می باشد. اما در پیش بینی ویژگی ­های مرتبه دوم مانند ظرفیت گرمایی در حجم ثابت، ظرفیت گرمایی در فشار ثابت و سرعت صوت در مقایسه با داده­ های تجربی عملکرد دقیق و مناسبی ندارند و به جز در موارد اندکی میزان خطا در مقایسه با داده­های تجربی موجود بین 10 تا 60 درصد است. همچنین، این معادله ­ها روند تغییر در ویژگی­های ترموفیزیکی مرتبه دوم بر اثر تغییر طول زنجیر آلکیلی یا نوع آنیون را به خوبی نشان نمی دهند. %U https://www.nsmsi.ir/article_27265_ac66b30d9b79ceceefc35693e4f8b713.pdf