%0 Journal Article %T مطالعه نظری اثرهای کرنش بر فاکتور آروماتیسیته نانولوله های تک دیواره بورنیترید زیگزاگ %J نشریه شیمی و مهندسی شیمی ایران %I جهاد دانشگاهی-پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی ایران %Z 1022-7768 %A باقری, ستوده %A مسعودی, حمیدرضا %A بحرینی نژاد, احسان %D 2019 %\ 02/20/2019 %V 37 %N 4 %P 11-22 %! مطالعه نظری اثرهای کرنش بر فاکتور آروماتیسیته نانولوله های تک دیواره بورنیترید زیگزاگ %K آروماتیسیته %K نانولوله بورنیترید %K HOMA %K HOMED %K NICS(1) %K PDI %R %X در این پژوهش، اثرهای آروماتیسیته بر ویژگی ­های الکترونی نانولوله­ های تک دیواره بورنیترید زیگزاگ در طی کرنش مورد بررسی قرار گرفته است. ساختارها در سطح B3LYP/6-31+G(d)  بهینه­ سازی شده ­اند. در طی فرایند کرنش، اتم­های بورو نیتروژن در دو لایه انتهایی نانولوله ثابت نگه داشته شده و بقیه لایه ­ها در طی محاسبه­ های بهینه­ سازی شده ­اند. مقدارهای مربوط به شکاف نوار، انرژی­های اتصال، پتانسیل شیمیایی الکترونی، سختی شیمیایی و فاکتور الکترون­دوستی محاسبه شده است. پوشیدگی شیمیایی مستقل از هسته NICS(1)))، مدل نوسانگر هماهنگ آروماتیسیته (HOMA)، مدل نوسانگر هماهنگ استقرار نیافتگی الکترون (HOMED) و شاخص استقرار نیافتگی الکترون­ها در موقعیت پارا (PDI) به منظور سنجش آروماتیسیته بررسی شده اند. نتیجه­ ها نشان می­ دهد که شاخص HOMED برای تعیین آروماتیسیته نانولوله­ های تک دیواره زیگزاگ بورنیترید مناسب می­ باشد. همچنین دیده می­ شود که آروماتیسیته این نانولوله­ها با افزایش کرنش کاهش می­ یابد. یک همبستگی وارونه بین آروماتیسیته و رسانایی نانولوله­ ها در طی فرایند کرنش نیز یافت می شود. %U https://www.nsmsi.ir/article_29351_9131bc5cc6e9cd8afe50845dd7a32135.pdf