%0 Journal Article %T تجزیه و تحلیل ترکیب های به دست آمده از پیرولیز انواع چوب و بررسی اثرهای زیست‌محیطی آن‌ها %J نشریه شیمی و مهندسی شیمی ایران %I جهاد دانشگاهی-پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی ایران %Z 1022-7768 %A ستاری, بهنام %A قلی زاده, مرتضی %A محمد پور فرد, موسی %D 2020 %\ 05/21/2020 %V 39 %N 1 %P 239-253 %! تجزیه و تحلیل ترکیب های به دست آمده از پیرولیز انواع چوب و بررسی اثرهای زیست‌محیطی آن‌ها %K پیرولیز %K چوب %K بیواویل %K محیط‌زیست %K آلودگی %R %X پیرولیز عبارت است از یک روش ساده برای تبدیل زیست‌توده‌های لیگنوسلولزی خام به سوخت های هیدروکربنی است. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر نوع چوب بر ترکیب فراورده ­های با توجه به انتشار گازهای گلخانه‌ای است. به این منظور، پنج نمونه چوبی از گونه‌های گوناگون انتخاب شده و در دمای C° 500 پیرولیز شدند. یک واحد آزمایشگاهی بارگیری شده با 6 گرم نمونه چوبی برای این آزمایش مورد استفاده قرار گرفت. نتیجه ­های به دست آمده نشان می‌دهد که میزان تولید و ترکیب فراورده­ها تشکیل یافته در پیرولیز گونه‌های گوناگون چوب متفاوت است. نمونه چوبی کاج بیش­ترین میزان تولید فراورده­ ی گازی را دارد (34 درصد وزنی)، در حالی که میزان تولید فراورده ­های گازی در پیرولیز نمونه چوبی عرعر، کم­ترین میزان را داشته است (18 درصد وزنی). افزون بر این، میزان تولید تار برای نمونه کاج نسبت به سایر نمونه‌ها بیش ­ترین مقدار است (23 درصد وزنی). با این حال، نمونه چوبی صنوبر کم ­ترین میزان تار را دارد (16 درصد وزنی). افزون بر این موردها، پیرولیز نمونه کاج، منجر به تولید کم­ترین میزان چار می‌شود (20 درصد وزنی)، در حالی که استفاده از صنوبر به عنوان خوراک باعث بیش ­ترین میزان تولید چار در فرآیند می‌شود. آنالیز گازهای تولیدی نشان می‌دهد که بالاترین مقدار تولید   مربوط به پیرولیز نمونه کاج است. از این رو، تولید سوخت با استفاده از پیرولیز چوب به ویژه استفاده از نمونه کاج به عنوان خوراک  می‌تواند به طور چشمگیری بر انتشار گازهای گلخانه‌ای و سرانجام گرمایش جهانی تأثیرگذار باشد. تجزیه و تحلیل تار نشان داد که ساختارهای بزرگ حلقه‌ای آروماتیکی تولید شده از الیگومرهای مشتق شده از لیگنین در نمونه چوبی کاج در مقایسه با سایر نمونه‌ها، بیش ­تر است. بررسی‌های بیش­تر نتیجه­ ها نشان می‌دهد که در نمونه کاج بیش ­ترین میزان تبدیل سلولز و همی‌سلولز به ترکیب­ های شکرها است. %U https://www.nsmsi.ir/article_33334_7c715ca63d5605631038ecd32718ba18.pdf