%0 Journal Article %T فلوتاسیون نرمه‌های کالکوپیریت در حضور نانوحباب‌های تولید شده با روش کاویتاسیون هیدرودینامیکی %J نشریه شیمی و مهندسی شیمی ایران %I جهاد دانشگاهی-پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی ایران %Z 1022-7768 %A احمدی, رحمان %A خدادادی دربان, احمد %A عبداللهی, محمود %D 2013 %\ 12/01/2013 %V 32 %N 4 %P 81-91 %! فلوتاسیون نرمه‌های کالکوپیریت در حضور نانوحباب‌های تولید شده با روش کاویتاسیون هیدرودینامیکی %K نانو میکروحباب %K فلوتاسیون کالکوپیریت %K نرمه ها %R %X در این مقاله، اثر حضور نانو ـ میکروحباب‌ها بر بازیابی فلوتاسیون کالکوپیریت با دانه بندی mµ 5+38- مورد مطالعه قرار گرفته است. آزمایش‌های فلوتاسیون در حضور و بدون حضور نانو ـ میکروحباب‌ها برای بررسی تغییر بازیابی فلوتاسیون در غلظت‌های گوناگون کف‌ساز و کلکتور و نرخ‌های هوادهی انجام شدند. از روش نوین، دقیق و سریع تفرق اشعه لیزری برای تعیین اندازه ‌ها و توزیع ابعادی نانو ـ میکروحباب‌ها استفاده شد. از متیل ایزوبوتیل کربینول (MIBC) به عنوان کف ساز و از پتاسیم آمیل گزنتات به عنوان کلکتور در 10pH= استفاده شد. نانو ـ ‌میکروحباب‌ها توسط یک دستگاه نانوحباب ساز که بر مبنای پدیده کاویتاسیون هیدرودینامیکی در لوله ‌های ونتوری طراحی و ساخته شد، تولید شدند. بررسی پایداری نانو ـ میکروحباب‌ها به عنوان تابعی از زمان (لحظه تولید تا 10 دقیقه پس از آن)، نشان‌ دهنده افزایش ابعاد نانو ـ میکروحباب‌ها از nm 358 به حدود mµ 13 بود. حضور نانو ـ میکروحباب‌ها موجب افزایش بازیابی فلوتاسیون نرمه‌های کالکوپیریت بین 21- 16% و کاهش مصرف مواد شیمیایی (کلکتور تا 75% و کف ساز تا 50%) شد. افزون بر این، نتیجه‌ها نشان داد که اثر نانو ـ میکروحباب‌ها بر افزایش بازیابی ذره ‌های بیش نرمه (mµ 5+ 36/14-) نسبت به ذره ‌های نرمه (mµ 38-36/14+) بیشتر می باشد. %U https://www.nsmsi.ir/article_5566_61d863350766a0b8be3c79a9a35ceb88.pdf