TY - JOUR ID - 9238 TI - مدل‌سازی بازیابی موادخوش بو از جریان‌های دربرگیرنده آن‌ها با تماس دهنده‌های غشایی JO - نشریه شیمی و مهندسی شیمی ایران JA - NSMSI LA - fa SN - 1022-7768 AU - سروش, سپیده AU - بختیاری, امید AU - محمدی, تورج AD - تهران، دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشکده مهندسی شیمی، مرکز پژوهش فرایندهای جداسازی غشایی AD - کرمانشاه، دانشگاه رازی، دانشکده فنی و مهندسی، گروه مهندسی شیمی Y1 - 2014 PY - 2014 VL - 33 IS - 1 SP - 9 EP - 19 KW - بازیابی KW - مواد خوش بو KW - شبیه‌سازی KW - تماس دهنده غشایی KW - غشای الیاف توخالی KW - استخراج غشایی DO - N2 - تولید پساب‌های بودار در صنایع غذایی و تمایل به استفاده از روش‌های غیر مخرب برای حذف آنها منجر به پژوهش‌های بسیار در زمینه‌ی جداسازی غشایی شده‌است. در این پژوهش به مدل‌ سازی و شبیه‌سازی جداسازی غشایی یک محلول با سه جزء خوش‌ بو توسط تماس دهنده غشایی الیاف توخالی پرداخته شده است. شبیه ‌سازی فرایند با استفاده از نرم‌افزارهای COMSOL و MATLAB به طور هم زمان انجام شد و اثر پارامترهای فرایندی مانند شدت جریان خوراک، حلال و همچنین غلظت ورودی بر نرخ انتقال جرم از میان غشا بررسی شد. تماس دهنده غشایی، سطح تماس مورد نیاز دو سیال را تأمین می‌کند و ترکیب‌های خوش ‌بو با مکانیسم نفوذ و جا به ‌جایی از یک فاز به فاز دیگر منتقل می‌شوند. تغییر شدت جریان خوراک تأثیر زیادی روی نرخ انتقال جرم مواد خوش‌ بو از جریان در برگیرنده آن دارد. همچنین افزایش غلظت خوراک نیز اثری همانند افزایش شدت جریان خوراک برروی نرخ انتقال دارد. در این فرایند به دلیل پایین بودن نرخ انتقال جرم، تغییر شدت جریان حلال تاثیر زیادی روی نرخ انتقال جرم ندارد و قابل چشم پوشی است. شبیه‌سازی انجام شده با داده‌های تجربی مقایسه شد، که مطابقت خوبی با آن داشت (با افزایش سرعت جریان‌ها خطا نیز افزایش می‌یابد و میانگین خطای محاسبه شده در همه سرعت‌ها 17 % می‌باشد). UR - https://www.nsmsi.ir/article_9238.html L1 - https://www.nsmsi.ir/article_9238_6e102ee425a9f144bf29c42c1f952893.pdf ER -