گروه مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی شهید نیکبخت، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران
چکیده
امروزه استفاده از انواع انرژی های تجدید شدنی با توجه به مشکلهای سوخت های فسیلی از جمله آلودگی محیط زیست و هزینه های اقتصادی آن، اهمیت زیادی پیدا کرده است. استفاده از انرژی خورشیدی با توجه به فراوانی و در دسترس بودن این انرژی و قابلیت ذخیره و تبدیل آن به صورت های دیگر انرژی مورد توجه قرار گرفته است. در این پژوهش، یک آب شیرینکن پلکانی در حالت دو بعدی با استفاده از نرمافزار کامسول (Comsol) شبیهسازی شده است. همچنین افزایش تعداد پله ها و افزودن تعدادی بافل گرمایی برای افزایش میزان آب شیرین تولیدی مورد بررسی قرار گرفته است. نتیجههای بهدست آمده از شبیهسازی با دادههای تجربی مقایسه شد. میزان خطای میانگین برای آب شیرین تولیدی و دمای آب شور بهدست آمده از نرمافزار با مقدارهای تجربی، به ترتیب 78/11 و 75/1 درصد می باشد. نتیجههای نشان می دهد هر چه تعداد پلهها افزایش یابد، میزان آب شیرین تولیدی افزایش خواهد یافت. افزونبر این افزودن 3 بافل به ارتفاع 3/0 سانتیمتر نسبت به حالت موجود دستگاه، میزان آب شیرین تولیدی را 65/9% افزایش می یابد.
درانی, فروغ, سردشتی بیرجندی, محمد رضا, & شهرکی, فرهاد. (1402). بررسی تأثیر افزایش تعداد پلهها و افزودن بافل در آب شیرینکن خورشیدی پلکانی. نشریه شیمی و مهندسی شیمی ایران, 42(1), 313-325.
MLA
فروغ درانی; محمد رضا سردشتی بیرجندی; فرهاد شهرکی. "بررسی تأثیر افزایش تعداد پلهها و افزودن بافل در آب شیرینکن خورشیدی پلکانی". نشریه شیمی و مهندسی شیمی ایران, 42, 1, 1402, 313-325.
HARVARD
درانی, فروغ, سردشتی بیرجندی, محمد رضا, شهرکی, فرهاد. (1402). 'بررسی تأثیر افزایش تعداد پلهها و افزودن بافل در آب شیرینکن خورشیدی پلکانی', نشریه شیمی و مهندسی شیمی ایران, 42(1), pp. 313-325.
VANCOUVER
درانی, فروغ, سردشتی بیرجندی, محمد رضا, شهرکی, فرهاد. بررسی تأثیر افزایش تعداد پلهها و افزودن بافل در آب شیرینکن خورشیدی پلکانی. نشریه شیمی و مهندسی شیمی ایران, 1402; 42(1): 313-325.