2
استاد تمام و عضو هیئت علمی/ دانشکده مهندسی شیمی و نفت دانشگاه صنعتی شریف
چکیده
امروزه با توسعه فناوری میکرو در انجام واکنشهای شیمیایی استفاده از سیستمهای مناسب برای جداسازی و خالصسازی مواد شیمیایی سنتز شده، امری ضروری به نظر میرسد. در این پژوهش انجام پیوسته واکنش تبادل برم-لیتیم و جداسازی پیوسته فازهای آلی و آبی محصول واکنش در یک تراشه میکروسیالی، ساخته شده به روش حکاکی لیزر و اتصال حرارتی، مورد بررسی قرار گرفت. سیستم میکرو شامل یک میکروراکتور و یک میکروجداساز موئین می باشد که بعد از انجام واکنش بین پارا-برموآنیزول و بوتیل لیتیم، ماده واسط پارا-متوکسی فنیل لیتیم تولید شده و پس از تزریق آب در کانال اصلی میکروجداساز، پارا-متوکسی فنیل لیتیم با آب واکنش داده و ماده مطلوب متوکسی بنزن تولید میشود که در ادامه دو فاز آلی و آبی محصول واکنش، به وسیله میکروجداساز از یکدیگر جدا شدند. انجام آزمایش در سیستم میکرو منجر به تبدیل بیش از 90% و بازده 73% گردید ولی در یک سیستم ناپیوسته آزمایشگاهی تبدیل بیش از 90% و بازده 58% حاصل گردید. نتایج نشان می دهد که استفاده از سیستم میکرو موجب افزایش گزینش پذیری واکنش نسبت به سیستم ناپیوسته آزمایشگاهی گردیده است.
پوراصغر محمدی, علی, محمدی, علی اصغر, باستانی, داریوش. (1398). یک تراشه میکروسیالی برای انجام پیوسته واکنش تبادل برم-لیتیم و جداسازی فازهای واکنش. نشریه شیمی و مهندسی شیمی ایران, (), -.
MLA
علی پوراصغر محمدی; علی اصغر محمدی; داریوش باستانی. "یک تراشه میکروسیالی برای انجام پیوسته واکنش تبادل برم-لیتیم و جداسازی فازهای واکنش". نشریه شیمی و مهندسی شیمی ایران, , , 1398, -.
HARVARD
پوراصغر محمدی, علی, محمدی, علی اصغر, باستانی, داریوش. (1398). 'یک تراشه میکروسیالی برای انجام پیوسته واکنش تبادل برم-لیتیم و جداسازی فازهای واکنش', نشریه شیمی و مهندسی شیمی ایران, (), pp. -.
VANCOUVER
پوراصغر محمدی, علی, محمدی, علی اصغر, باستانی, داریوش. یک تراشه میکروسیالی برای انجام پیوسته واکنش تبادل برم-لیتیم و جداسازی فازهای واکنش. نشریه شیمی و مهندسی شیمی ایران, 1398; (): -.