2
عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، تهران- ایران
چکیده
در تحقیق حاضر، یک روش ساده تحت عنوان میکرو استخراج مایع-مایع پخشی برای استخراج توریم توسعه داده شد. در این روش استخراجی، یک مخلوط مناسب از استون به عنوان ( حلال پخش کننده) و از کلروبنزن به عنوان (حلال استخراج کننده) استفاده شده است. استخراج و جداسازی توریم با کمک عامل شلاته کننده cyanex272 در محیط اسیدی انجام شد. برخی از پارامترهای موثر بر استخراج توریم از قبیل نوع و حجم حلالهای استخراج کننده و پخش کننده، غلظت لیگاند و نوع و غلظت اسید مورد مطالعه و بهینه سازی قرار گرفته است. تحت شرایط بهینه، گستره خطی خوبی در رنج 5000-1 میکروگرم در لیتر با ضریب همبستگی997/0r2> مشاهده شد. حد تشخیص برابر 3/0 میکروگرم بر لیتر بود. تکرارپذیری برای 5 تکرار در سطح غلظتی 20 میکروگرم بر لیتر برابر %5/6 بود و راندمان استخراج %78 بدست آمد.
رضائی, محمد, & پورجاوید, محمد رضا. (1399). بررسی استخراج و جداسازی توریم با استفاده از روش میکرو استخراج مایع-مایع پخشی. نشریه شیمی و مهندسی شیمی ایران, (), -.
MLA
محمد رضائی; محمد رضا پورجاوید. "بررسی استخراج و جداسازی توریم با استفاده از روش میکرو استخراج مایع-مایع پخشی". نشریه شیمی و مهندسی شیمی ایران, , , 1399, -.
HARVARD
رضائی, محمد, پورجاوید, محمد رضا. (1399). 'بررسی استخراج و جداسازی توریم با استفاده از روش میکرو استخراج مایع-مایع پخشی', نشریه شیمی و مهندسی شیمی ایران, (), pp. -.
VANCOUVER
رضائی, محمد, پورجاوید, محمد رضا. بررسی استخراج و جداسازی توریم با استفاده از روش میکرو استخراج مایع-مایع پخشی. نشریه شیمی و مهندسی شیمی ایران, 1399; (): -.