آزمایشگاه تحقیقاتی فناوریهای نوین غشایی، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، بابل، ایران
چکیده
آب پنیر یک آلاینده قوی است که پس از تهیه پنیر و یا حذف کازئین و چربی شیر باقی می ماند و در حدود 50% مواد ارزشمند شیر را دارا است. فرایندهای غشایی برای تصفیه و تغلیظ پروتئین های آب پنیر در صنایع لبنی از توجه ویژه ای برخوردارند. استفاده از این فرایندها سبب می شود افزون بر بازیابی محتوای ارزشمند آب پنیر، از آلودگی محیط زیست و خطرهای احتمالی آن برای گیاهان و جانوران در صورت دفع شدن به محیط زیست، جلوگیری شود. در این پژوهش سه غشا الیاف توخالی نانوساختار پلیاتر سولفون با اندازه حفره ها و ویژگی های گوناگون به منظور بررسی مقاومت ذاتی غشاها و تأثیر پارامترهای دما و فشار بر مقاومت گرفتگی غشا، تأثیر پارامتر دما بر روی شار جریان عبوری، پس زنی پروتئین و عبوردهی لاکتوز مورد بررسی قرار گرفتند. نتیجه ها نشان داد با افزایش دما شار افزایش می یابد. مقاومت ذاتی غشا و مقاومت گرفتگی با کاهش اندازه حفرهها افزایش می یابند. مقاومت گرفتگی با افزایش فشار افزایش یافته ولی مقاومت ذاتی تغییر محسوسی نمی کند
باکری, غلامرضا, & لطفی, شبنم. (1397). بررسی تأثیر پارامترهای عملیاتی بر فرایند فراتصفیه آب پنیر و مقاومت غشا با استفاده از غشا الیاف توخالی نانوساختار پلیاترسولفون. نشریه شیمی و مهندسی شیمی ایران, 37(1), 133-143.
MLA
غلامرضا باکری; شبنم لطفی. "بررسی تأثیر پارامترهای عملیاتی بر فرایند فراتصفیه آب پنیر و مقاومت غشا با استفاده از غشا الیاف توخالی نانوساختار پلیاترسولفون". نشریه شیمی و مهندسی شیمی ایران, 37, 1, 1397, 133-143.
HARVARD
باکری, غلامرضا, لطفی, شبنم. (1397). 'بررسی تأثیر پارامترهای عملیاتی بر فرایند فراتصفیه آب پنیر و مقاومت غشا با استفاده از غشا الیاف توخالی نانوساختار پلیاترسولفون', نشریه شیمی و مهندسی شیمی ایران, 37(1), pp. 133-143.
VANCOUVER
باکری, غلامرضا, لطفی, شبنم. بررسی تأثیر پارامترهای عملیاتی بر فرایند فراتصفیه آب پنیر و مقاومت غشا با استفاده از غشا الیاف توخالی نانوساختار پلیاترسولفون. نشریه شیمی و مهندسی شیمی ایران, 1397; 37(1): 133-143.